........
. . . ΕκτύπωσηΤι σημαίνει ιονισμός νερού

Ιονισμός νερού είναι ο ηλεκτρικός διαχωρισμός των αλάτων (στοιχείων) του πόσιμου νερού.
Η συσκευή Ιονισμού του νερού, διαθέτει φίλτρο πολλαπλών επιστρώσεων που κατακρατεί τα ανεπιθύμητα στοιχεία και θάλαμο ηλεκτρόλυσης. Εκεί, το αρνητικό ηλεκτρόδιο έλκει τα θετικά (αλκαλικά) άλατα, ενώ το θετικό ηλεκτρόδιο έλκει τα αρνητικά (όξινα) άλατα.
Έτσι ο ιονιστής παρέχει αλκαλικό και όξινο νερό, από διαφορετικές εξόδους.

Τα γνωστά αλκαλικά στοιχεία - που χρειάζεται ο οργανισμός μας - είναι ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και κάλιο. Τα όξινα στοιχεία είναι χλώριο, φθόριο, θείο, φώσφορος, κλπ. Τα άλατα αυτά περιέχονται στο νερό και πίνοντας αλκαλικό νερό, παίρνουμε μόνο αυτά που μας ωφελούν. Με τον ιονισμό δεν αφαιρείται, ούτε προστίθεται τίποτα στο νερό, δηλαδή δεν αλλοιώνεται καθόλου η σύστασή του.


Ιστορία του ιονιστή νερού


Ο ιονιστής νερού ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία στις αρχές του '50 και από το 1954 πολλά πανεπιστήμια μελέτησαν τις επιδράσεις του ιονισμένου νερού. Οι έρευνες των Ιαπώνων επιστημόνων οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το αλκαλικό νερό δεν έχει απολύτως καμία τοξικότητα και καταπραΰνει πολλά συμπτώματα παθήσεων των ενηλίκων.

Οι πρώτοι οικιακοί Ιονιστές νερού κυκλοφόρησαν στην αγορά της Ιαπωνίας το 1958. Και στις 15 Ιανουαρίου 1966 αυτός ο τύπος ιονιστή νερού εγκρίθηκε σαν Ιατρική Συσκευή Βελτίωσης της Υγείας από το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Γιαπωνέζικοι ιονιστές νερού εισήχθησαν στη Ν. Κορέα, όπου είναι επίσης εγκεκριμένοι σαν Ιατρικές Συσκευές, από το 1972. Κορεάτικοι ιονιστές νερού ήρθαν στην αγορά των ΗΠΑ το 1985, όπου διενεργήθηκε έλεγχος τοξικότητας το 1986 από ανεξάρτητο εργαστήριο στο Λος Άντζελες. Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπάρχει καμιά τοξικότητα στο αλκαλικά ιονισμένο πόσιμο νερό. Γι αυτό οι ιονιστές νερού έχουν την έγκριση της υπηρεσίας FDA.