........
.. Εκτύπωση του
πλήρους κειμένουΚλινικές αναφορές ιατρών

Υψηλή αρτηριακή πίεση

καθηγητής Kuninaka Hironage, επικεφαλής του νοσοκομείου Kuninaka

Με πάνω από δέκα έτη εμπειρίας, σχετικά με τα μεταλλικά στοιχεία και ειδικά του ιονισμένου ασβεστίου, στην υψηλή αρτηριακή πίεση κι άλλες ασθένειες, τα συμπεράσματα είναι σημαντικά.
Πολλές ασθένειες προκαλούνται από μεγάλη ποσότητα λιπαρών στη διατροφή, που οδηγούν σε εναπόθεση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας έτσι τη ροή του αίματος. Αυτό έχει σαν συνέπεια την αύξηση της πίεσης.
Πίνοντας καθημερινά Αλκαλικά Ιονισμένο νερό, η πίεση θα μειώνεται σταδιακά, καθώς το αλκαλικό νερό είναι καλός διαλύτης, που διαλύει τη χοληστερόλη στα αιμοφόρα αγγεία, οπότε ξαναβρίσκουν την ελαστικότητά τους.

Καρδιακές παθήσεις

Καθηγητής Ιατρικής Kuwata Keijiroo

Κατά τη γνώμη μου, το θαύμα του Αλκαλικά Ιονισμένου Νερού είναι η ικανότητα να εξουδετερώνει τις τοξίνες, χωρίς να είναι φάρμακο. Η διαφορά είναι ότι ένα φάρμακο δίνεται ατομικά και κατά περίπτωση, ενώ το αλκαλικό νερό μπορεί να καταναλωθεί απ' όλους, χωρίς καμία παρενέργεια.
Τώρα θ' αναφέρω εν συντομία μια περίπτωση με καρδιακή πάθηση και πώς θεραπεύτηκε.
Ο 35χρονος ασθενής υπέφερε από πάθηση καρδιακής βαλβίδας. Για πέντε χρόνια η ασθένειά του χειροτέρευε. Πήγε στο Κρατικό Νοσοκομείο Setagays για θεραπεία, 5 ή 6 φορές στα πέντε χρόνια. Είχε κάνει τις πληρέστερες και αρτιότερες εξετάσεις. Πολλοί καλοί ιατροί τού όρισαν θεραπείες, μέχρι που χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, παραιτήθηκε από την εργασία του ώστε ν' αναρρώσει. Όμως, κάθε φορά που η πάθησή του υποτροπίαζε, η προσβολή γινόταν όλο και πιο έντονη.
Πέρσι οι συγγενείς είχαν απελπιστεί και περίμεναν πως δεν θα ζήσει για πολύ ακόμα. Τότε συνέβη κάποιος από αυτούς να γνωρίσει τον Ιονιστή νερού. Η καρδιά του ανταποκρίθηκε πολύ καλά με το Αλκαλικό νερό και τώρα οδεύει προς ανάρρωση.

Διαβήτης

Καθηγητής Ιατρικής Kuwata Keijiroo

Οταν υπηρετούσα στο Σύνδεσμο Ασφαλειών Πυρός συνήθιζα να εξετάζω πολλούς διαβητικούς. Παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή, τους έδινα και αλκαλικά ιονισμένο νερό. Μετά από κατανάλωση αλκαλικού νερού για ένα μήνα, 15 διαβητικοί επελέγησαν να πάνε στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, για περαιτέρω εξετάσεις και παρατηρήσεις.
Αρχικά οι πιο σοβαρά ασθενούντες ήσαν λίγο διστακτικοί με τη θεραπεία. Όταν κατανάλωναν αλκαλικό νερό για ένα διάστημα, το ζάχαρο στο αίμα και στα ούρα κυμαινόταν αντίστοιχα στα 300 mg/l : 2 mg/dc. Υπήρξαν φορές που οι ασθενείς έκαναν 5 - 6 εξετάσεις αίματος την ημέρα και βρίσκονταν στα φυσιολογικά επίπεδα. Τ' αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι, ακόμα και 1 ½ ώρα μετά τα γεύματα, οι μετρήσεις ήταν 100 mg/l : 0 mg/dc. Το ζάχαρο στα ούρα είχε εξαφανιστεί εντελώς! Αυτό σημαίνει ότι το αλκαλικό νερό συμβάλει ουσιαστικά στη σωστή λειτουργία του παγκρέατος.

Παθήσεις των νεφρών

Καθηγητής Ιατρικής Kuwata Keijiroo

Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια που κατανάλωναν Αλκαλικά Ιονισμένο Νερό - με μέτρο - αποδείχθηκε ότι ωφελήθηκαν.
Το κοινό νερό περιέχει φωσφόρο και άλλα όξινα ιόντα. Αυτά τείνουν να μειώνουν την αποδοτικότητα των ιόντων ασβεστίου. Το καθαρό Αλκαλικό Νερό είναι απαλλαγμένο από όξινα στοιχεία και μπορεί να ενισχύσει την καρδιά και ν' αυξήσει τη διούρηση. Μετά από μηνιαία κατανάλωση αλκαλικού νερού, η ποσότητα ουρίας και το ουρικού οξέος στο αίμα θα παρουσιάσει βελτίωση.Στους 6 - 12 μήνες, η ουρία και το ουρικό οξύ θα μειωθούν σημαντικά.
Με ελεγχόμενη λήψη πρωτεϊνών, η συνεχιζόμενη πόση αλκαλικού νερού, θα εξαλείψει τις τοξικές συνέπειες της ουρίας και του ουρικού οξέος από το σώμα. Σύμφωνα με την προσωπική μου κλινική εμπειρία, με το αλκαλικό νερό αυξάνονται τα θετικά ιόντα, κάτι που θα έχει σημαντική επίδραση σε ορισμένες παθήσεις των νεφρών.

Έκζεμα

καθηγητής Tamura Tatsuji, Κέντρο Ανάπλασης Keifuku

Με τον όρο έκζεμα περιγράφονται αρκετά είδη δερματικών περιπτώσεων. Οι ακριβείς αιτίες του δεν έχουν πλήρως κατανοηθεί.
Θ' αναφέρω μια περίπτωση ασθενούς που θεραπεύτηκε από δερματική πάθηση με κατανάλωση αλκαλικού νερού. Υπέφερε 10 χρόνια από έκζεμα που δεν θεραπευόταν αποτελεσματικά, ακόμα και μετά από ειδικές θεραπείες. Ήταν 70 ετών και μετά τον πόλεμο τα κάτω άκρα του υπέφεραν από οξύ έκζεμα, το οποίο στη συνέχεια έγινε χρόνιο. Είχε κάνει επανειλημμένα θεραπείες σε ειδικά νοσοκομεία δερματικών παθήσεων.
Υπέφερε από σφοδρή φαγούρα, που οδηγούσε σε μάτωμα από το ξύσιμο. Τα τελευταία 10 χρόνια πολλοί γιατροί τον κούραραν. Όταν τον εξέτασα πρώτη φορά, τα κάτω άκρα και οι αρθρώσεις του ήταν γεμάτα φουσκάλες που έβγαζαν πύον.
Του συνέστησα να πίνει αλκαλικά ιονισμένο νερό. Αγόρασε ένα ιονιστή νερού κι έπινε αλκαλικό νερό με θρησκευτική ευλάβεια, ενώ χρησιμοποιούσε το όξινο νερό για να πλένει τις πάσχουσες περιοχές. Μετά από 2 εβδομάδες, οι φουσκάλες ξεράθηκαν. Το έκζεμα καθάρισε εντελώς, χωρίς καμία υποτροπή, μετά από 1,5 μήνα.

Αλλεργία

καθηγητής Kuninaka Hironage, επικεφαλής του νοσοκομείου Kuninaka

Εγώ ο ίδιος υπέφερα από σοβαρή αλλεργία. Από τότε που άρχισα να πίνω αλκαλικό νερό, η αλλεργία πέρασε. Έτσι άρχισα την έρευνα για την αποτελεσματικότητα του Αλκαλικά Ιονισμένου νερού.
Ανακάλυψα ότι οι περισσότερες αλλεργίες οφείλονται στην όξινη κατάσταση του σώματος και σχετίζονται επίσης με την υπερβολική κατανάλωση κρέατος και ζάχαρης. Σε κάθε περίπτωση αλλεργίας, το ιόντα ασβεστίου του ασθενή είναι εξαιρετικά χαμηλά, κάτι που μειώνει επίσης σημαντικά την αντίσταση του οργανισμού. Έτσι το σώμα γίνεται υπερευαίσθητο και αναπτύσσει εύκολα αλλεργία. Για σταθεροποίηση της ευαισθησίας, συνήθως παρέχεται διάλυμα ασβεστίου με ενδοφλέβια ένεση. Οπότε, είναι φανερό ότι το Αλκαλικά Ιονισμένο νερό, με το ιονισμένο ασβέστιο που περιέχει, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανακούφιση της αλλεργίας.
Το ιονισμένο ασβέστιο όχι μόνο ενδυναμώνει την καρδιά, τη διούρηση, την εξουδετέρωση των τοξινών, αλλά ελέγχει και την οξύτητα. Έτσι ευνοεί τη φυσική θεραπευτική ικανότητα του οργανισμού και αυξάνει την αντίσταση στην αλλεργία.

Προβλήματα πεπτικού συστήματος

καθηγητής Kogure Keizoo, Νοσοκομείο Juntendo

Το στομάχι επηρεάζεται τόσο από παθήσεις που το προσβάλουν, όσο κι από άλλες γενικές παθήσεις. Επιπροσθέτως, οποιαδήποτε νευρική ένταση ή άγχος, συχνά δημιουργεί γαστρική διαταραχή.
Ο σημαντικός ρόλος του Αλκαλικά Ιονισμένου νερού στο στομάχι μας είναι ότι ουδετεροποιεί την έκκριση κι ενδυναμώνει τις λειτουργίες του. Για όσους πάσχουν από υποχλωρυδρία ή χλωρυδρία (χαμηλά γαστρικά υγρά) το αλκαλικό νερό θα διεγείρει τα στομαχικά κύτταρα να εκκρίνουν περισσότερα υγρά. Ετσι βελτιώνει την πέψη και την αφομοίωση των στοιχείων.
Από την άλλη, όσοι έχουν υπερχλωρυδρία (υψηλά γαστρικά υγρά), το αλκαλικό νερό εξουδετερώνει τα παραπάνω γαστρικά υγρά. Οπότε δε δημιουργεί καμία παρενέργεια. Σύμφωνα με τον Ιατρικό Λέκτορα του πανεπιστημίου Maeba, το pH της γαστρικής έκκρισης θα παραμείνει φυσιολογικό, με την κατανάλωση αλκαλικού νερού. Αυτό αποδεικνύει ότι είναι τόσο ιδιαίτερη η ικανότητα του αλκαλικού νερού, ώστε ανάλογα την περίπτωση, είτε ουδετεροποιεί, είτε διεγείρει την έκκριση.